CloseAlcool tehnic

Alcoolul metilic denumit si metanol sau carbinol rezulta in principal din hidroliza enzimatica a pectinei, prin demetoxilarea acizilor galacturonici. Metanolul este un lichid incolor, inflamabil si volatil, miscibil cu apa, alcoolul etilic si cu majoritatea solventilor organici. Se foloseste ca solvent pentru grasimi, lacuri, vopsele, la fabricarea formaldehidei, a unor coloranti, a unor mase plastice etc. Metanolul este toxic pentru organismul uman, putand cauza orbirea sau chiar moartea, in functie de cantitatea la care a fost expus.

Alcoolul izopropilic este un lichid aromatic amar, transparent si fara culoare, care poate fi amestecat cu apa, alcool si alti solventi. Alcoolul izopropilic este folosit ca solvent in multe produse din indistria parfumurilor si in multe preparate si produse cosmetice de ingrijire personala. Deasemenea este folosit ca solvent chimic pentru degresare si curatare.

Alcool tehnic – solutie de alcool etilic, metil etil cetona, etandiol, benzoat de denatonium, dodecilbenzen sulfonat folosita la
 spalarea geamurilor, oglinzilor, parbrizelor si la curatatrea aparaturii electrocasnice si electronice.

Diluanti auto – solventi pentru lacuri si vopseluri auto. 

Diluant de tip whitespirit  – agent de degresare pe baza de rasini alchidice folosit la degresarea suprafetelor inainte de vopsire, la diluarea produselor de acoperire – grunduri, vopsele, emailuri, lacuri, si la spalarea parchetului si a dusumelelor.


Hipoclorit de sodiu

Hipocloritul de sodiu (NaOCl) este o solutie obtinuta in urma reactiei clorului cu soda caustica solutie, este o solutie apoasa limpede, galben pal sau verzuie, cu miros specific de clor. Are o gama larga de utilizari si este un excelent agent dezinfectant/antimicrobian.

Principalele domenii de utilizare:

– ca agent de inalbire in industria textila si industria hartiei si celulozei

– ca agent de oxidare in industria chimica 

– tratarea apei

– ca dezinfectant in gospodarie

– in industria textila, la productia de fibre din vascoza si matase


Oxid de zinc

Oxidul de zinc este un compus anorganic cu formula ZnO. Este o pudra alba insolubila in apa, fiind folosit ca aditiv in diverse materiale si produse, printre care se numara cauciucuri, plastic, ceramica, sticla, ciment, vopsele, adezivi, pigmenti, produse alimentare, baterii, etc.


Acid clorhidric

Acidul clorhidric este folosit pe scara larga in industria chimica. Este indispensabil in spalarile de centrale termice, la curatarea depunerilor de piatra dificile, in general, dar este deosebit de folositor si in domeniul galvanizarii. Deasemenea, acesta mai este folosit la: in minerit, in procesul de prelucrare, flotare a minereurilor, la purificarea petrolului si gazului natural, in metalurgie, la cositorit, la analize chimice.


Acid sulfuric

Acidul sulfuric pur este un lichid vascos, incolor, inodor. Este un reactiv mult utilizat in chimia organica, pentru reactia de sulfonare, nitrare, aditii la alchene, catalizator etc. Principalele sale utilizari sunt: la fabricarea ingrasamintelor fosfatice (superfosfati), in industria petrolului (rafinare), in industria petrochimica (la obtinerea alcoolilor din alchene), in industria organica (explozivi, coloranti, medicamente), la fabricarea anumitor sulfati, in industria electrotehnica.


Produse pentru industria de foraj

– inhibitor de coroziune

– aditivi pentru namoluri de foraj

– paste speciale antiblocare, etc.


Bisulfura de molibden